Když přemýšlíte o materiálu pro svou novou terasu, zvažujte i následnou údržbu 

Jedním z faktorů, které mohou ovlivnit volbu materiálu nové terasy, je i to, zda a případně kolik času chceme strávit její následnou údržbou. Milovníci krásy dřeva se v případě jeho použití na terasu musí smířit s nutností občasné údržby, kdo však nemá příliš volného času a nebo ho spíše chce trávit relaxací než prací, zvolí terasu z WPC

Jak správně udržovat dřevěnou terasu, aby působila co nejdéle jako nová?

Povětrnostní vlivy jako déšť, sníh či mráz mají samozřejmě vliv na dřevo použité ve venkovním prostředí. Povrch terasy tak může časem ztrácet svoji původní barvu a praskat. Ve dřevě se může usadit špína, houby, řasy či mech a znehodnotí tak původní špičkový vzhled terasy. Z těchto důvodů je potřeba pravidelně dřevěnou terasu čistit. Terasu nejprve opláchněte proudem vody buď ze zahradní hadice nebo vysokotlakým čističem, následně použijte exteriérový čistič, který nejlépe křemíkovým kartáčem naneste na terasu a nasáklé dřevo drhněte kartáčem ve směru vláken, dokud nebude čistá. V případě nutnosti je možné celý proces opakovat. Po očištění je potřeba terasu ještě jednou opláchnout proudem vody a nechat vyschnout. Před následným ošetřením exteriérovým olejem  musí být povrch terasy dokonale suchý. Terasu natírejte rovnoměrně tenkou vrstvou oleje za suchého počasí, kdy by dřevo ideálně nemělo být vystaveno přímému žáru a vysokým teplotám.  Po aplikaci oleje je dřevo výrazně odolnější proti vodě i opotřebení, navíc je možné použitím různých odstínů oleje dřevo i tónovat. Výše uvedený postup je doporučeno opakovat každý rok na začátku jara a následně na podzim.

Bezúdržbová terasa? Ano, když použijete jako materiál WPC!

Pro všechny, kterým předchozí postup v případě dřevěné terasy přijde složitý a zdlouhavý, nabízí firma StaDoRe jednoduché řešení.  Jmenuje se WPC, neboli dřevoplast a jedná se o bezúdržbový a stálobarevný materiál s dlouhou životností. Pokud si tedy chcete na své terase užívat zejména zasloužené chvíle odpočinku a netrávit čas její údržbou, můžete si vybrat z mnoha odstínů WPC prken, které nabízíme.


Zpět